Remi Hougee - boswachter Terschelling
Portfolio

De boswachter van Terschelling

Wat zijn de mooiste plekken van Terschelling? En wat zie je als je écht stilstaat bij de natuur van het eiland? Boswachter Remi Hougee neemt je in deze video mee naar de meest unieke natuurgebieden op Terschelling.

Schelpenpad van West-Terschelling naar West aan zee

We beginnen bij de Long Way. Dit schelpenpad werd tijdens de Eerste Wereldoorlog aangelegd door werkloze arbeiders. Tijdens hun werk zongen zij het lied dat populair was onder Engelse soldaten: ‘It’s a long way to Tipperary’. Het pad begint bij het Zeeliedenmonument en leidt je door bos en duinvalleien naar West aan Zee. Onderweg kunnen allerlei dieren je pad kruisen: van grote grazers bij het duinmeertje van El Dorado tot buizerds en haviken.

Wandelen naar het einde van de wereld

Vanaf Oosterend kun je met de strandbus de Boschplaat op. Lopen kan natuurlijk ook. Langs de Stuifdijk of over het strand. Bereid je wel voor op een flinke wandeling. Hoe verder je gaat, hoe stiller het wordt. Totdat je bij het laatste Vogelwachtershuisje uitkomt, waar je het gevoel hebt dat je aan het einde van de wereld bent beland. De Boschplaat is een uitgestrekt natuurgebied waar kwelders en slenken doorheen lopen. Het is het domein van vogels die er komen om te broeden, zoals lepelaars en verschillende meeuwensoorten.   

Tot rust bij de stuivende duinen

Remi Hougee is een geboren en getogen Brabander, maar vertrok negen jaar geleden naar Terschelling om daar boswachter te worden. Hij houdt de natuur van het eiland goed in de gaten en heeft oog voor de kleinste details. Naast de Boschplaat komt hij ook graag in het stuivende duinengebied. Een plek waar je liggend tegen een duinrug helemaal tot rust komt. Een dag filmen en interviewen leverde deze korte video op: in vogelvlucht over het eiland. Ga daarna vooral zelf een frisse neus halen op Terschelling. Want het is er zo mooi…

Script, interview, voice-overtekst voor Rederij Doeksen